Voorzitters

Misschien wel de meest essentiële rol in een vereniging: de voorzitter. Als voorzitter ben je eindverantwoordelijk voor alles wat er binnen de vereniging gebeurt, en moet je dus overal verstand van hebben en veelzijdig zijn. In onze vereniging zijn de voorzitters Stan Bollaart & Neeke Jongsma.

Als voorzitters zijn wij degene die ervoor zorgen dat het allemaal soepeltjes verloopt binnen de vereniging. Wij blussen de brandjes en houden het vooral erg gezellig. Als iemand de vraag zou stellen: “ja wat doen jullie eigenlijk?” zouden we alleen maar antwoorden met: “nou geen idee”. Onze functie is er om te zorgen dat andere functies goed kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard zijn wij ook de eindverantwoordelijke van het hele zooitje.

"Als iemand de vraag zou stellen: “ja wat doe je eigenlijk?” zou ik alleen maar antwoorden met: “nou geen idee”."

Mocht er een speech gedaan worden, is de kans groot dat je ons op het podium zult zien als vertegenwoordiger van de vereniging. Wie wil dat nou niet.

Waarom ik gekozen heb voor de Pabo

De cultuur die er in de school heerst gaf mij direct een doorslaggevend gevoel. Ik kwam tijdens een open dag binnenwandelen op het Museumpark en ik was meteen verkocht. Allemaal vriendelijke mensen om je heen die oprecht geïnteresseerd in je zijn. Zo kwam de coördinator van jaar 1 zo maar op mij af om te vragen hoe het met mij ging. Dit is precies wat ik zo mooi vindt aan de Pabo en dit is ook echt een situatie die de Pabo goed omvat: een omgeving waar iedereen om elkaar geeft en er geen plaats is voor verwaande hiërarchie. 

"een omgeving waar iedereen om elkaar geeft en er geen plaats is voor verwaande hiërarchie."

Deze cultuur wil ik met deze vereniging alleen maar aansterken. Een nog hechtere band tussen klassen en jaarlagen creëren zodat iedereen op de gang elkaar kan en wil begroeten en ze vragen hoe het met je gaat. Als voorzitter zal ik mij hier ook hard voor maken.