Over ons


Voorzitter

Één van de voorzitters van de studievereniging is Stan Bollaart. Met zijn vrolijke lach probeert hij het voor jullie zo leuk mogelijk te maken.

Voorzitter

Onze andere voorzitter is onze vriendelijke Neeke Jongsma. Ook zij zorgt er voor dat alles binnen de studievereniging goed geregeld is.

Secretaris

De rechterhand van de voorzitters is Kelvin van der Knaap. Ook hij is onmisbaar voor de vereniging.

Penningmeester

Fabiënne Daleman is de vrouw van de centen. Gelukkig heeft zij geen gat in haar hand! Onze eigen penning"juf".

Commissaris Activiteiten

Om ervoor te zorgen dat er altijd wat te doen is, hebben wij Enola Beckx & Jesper van Hoof.


Commissaris PR

Communicatie naar buiten, zoals de website en de sociale media, wordt geleid door Stan Bollaart.


Commissaris Feest

Om te zorgen dat onze PABO-feesten echte knallers worden hebben wij Nick Remijnse.

Commissies

Onder aansturing van de Commissarissen zijn er ook een aantal commissies actief binnen de studievereniging. Zij zorgen er samen voor dat alles loopt zoals het moet lopen. 

Informatie over de studievereniging

Ons doel

Created with Sketch.

Als studievereniging willen wij de saamhorigheid tussen de voorheen geïsoleerde stromingen van de pabo vergroten en haar studenten dichterbij elkaar brengen.

Onze visie

Created with Sketch.

Wij zijn van (wetenschappelijk onderbouwde) mening dat jezelf omringen met mensen met dezelfde doelen, dezelfde interesses en dezelfde hindernissen resulteert in hogere resultaten en vooral veel meer plezier in het (geven van) onderwijs.

Ons streven

Created with Sketch.

Wij willen ervoor zorgen dat er op een regelmatige basis bijeenkomsten, gastcolleges, borrels en andere gezellige activiteiten plaatsvinden in Rotterdam.

Feitjes die je moet weten over R.S.V. ABC

De naam

Created with Sketch.

Hoewel 'R.S.V.' wel een echte afkorting is, namelijk voor Rotterdamse Studievereniging, is 'ABC' geen acroniem of afkorting. De naam is uit vele mogelijke namen gekozen, met als idee dat het de basis van het lezen, namelijk de eerste letters van het alfabet, en dus de basis van het leven is.

De kleuren

Created with Sketch.

De kleuren van R.S.V. ABC staan voor de kleuren die voornamelijk gebruikt worden op de spreekwoordelijke nakomeling van het krijtbord, het whiteboard. De stiften die hierop gebruikt worden zijn rood, groen en blauw van kleur.

De opzet

Created with Sketch.

Het hele idee van een studievereniging komt bij slechts één persoon vandaan.